Wykrywanie alergenów
Szybkie testy do wykrywania alergenów
Szybkie testy paskowe Food Check przeznaczone są do profesjonalnego wykrywania alergenów w przemyśle spożywczym (badania surowców, linii produkcyjnych, produktów gotowych) oraz dla branży hotelowo-restauracyjnej, laboratoriów badawczych i jednostek naukowych. Testy są tak proste i wygodne w użyciu, że mogą być z powiedzeniem stosowane w warunkach domowych.
Wiarygodność i jakość testów została potwierdzona w Akredytowanym Laboratorium. Testy immunochromatograficzne uznane są przez Państwową Inspekcję Sanitarną jako metoda kontroli i podwyższania standardów jakości. Stosowane są przez polskich producentów żywności.
Testy paskowe umożliwiają:
- szybką, wiarygodną i łatwą w użyciu identyfikację substancji w żywności (metoda immunochromatografii)*,
- wykrycie nawet niewielkich ilości alergenu w próbce,
- badanie nie wymagające użycia specjalistycznego sprzętu i wysokich kwalifikacji,
- uzyskanie wyniku już po 15 minutach.
Serdecznie zapraszamy na szkolenia dla pracowników łańcucha produkcyjnego, technologów żywności, zapewniania jakości, R&D oraz logistyki: „Polityka alergenowa w gastronomii i zakładach przetwórstwa spożywczego”.

